Huispagina

 

       

Ragdoll Kittens:

Hallo allemaal! In 2003 hebben we onze eerste Ragdoll aangeschaft. Een jaar later hebben we haar laten dekken door een seal-point kater. Dit resulteerde in ons eerste nestje Ragdoll kittens. Uit dat nest hebben we zelf een kitten (poes) gehouden; Gipsy. Omdat het wel leuk is om af en toe wat kittens door het huis te hebben lopen, laten we onze poezen af en toe dekken. Voor de poezen moet het ook leuk blijven, daarom gebeurt dit maximaal een keer per jaar. Op die manier hebben ze ruim de tijd om te herstellen van het zogen van de kittens.

Ragdoll kittens worden wit geboren en pas na een paar weken beginnen de neus, oren en staart langzamerhand hun uiteindelijke kleur te krijgen. Het kan soms wel een paar jaar duren voordat de Ragdoll kittens helemaal zijn doorgekleurd. Het langzaam doorkleuren van de kittens kun je ook mooi zien op de pagina “nesten” (onder “katten”), waarop regelmatig nieuwe foto’s worden geplaatst van de kittens tijdens het opgroeien. Om de kittens goed te socialiseren laten we ze, zodra ze goed kunnen lopen, bijna de hele dag vrij door de huiskamer lopen.

Gedurende de nacht worden ze dan weer in de doos terug gezet  om ze zo wat meer bescherming te bieden omdat ze nog zo kwetsbaar zijn. Op deze manier worden de kittens erg aanhankelijk, wat trouwens toch al een sterke karaktereigenschap van Ragdolls is. Omdat we ook een hond hebben, zijn de kittens totaal hier dan ook niet bang voor.  Ze liggen zelfs regelmatig bij de hond te slapen.